tirsdag 11. mars 2008

Strengere krav til lærere

– Alle førskolelærere som skal tilsettes i skolen må heretter ha minst ett års tilleggsutdanning rettet mot undervisning på barnetrinnet, sier statsråd Bård Vegar Solhjell (SV).

I en artikkel i bladet Utdanning blir det klart at det skal stilles strengere krav til lærerne, og til de førskolelærerne som ønsker å jobbe i skolen. I tillegg til at en minst må ha ett års videreutdanning for å kunne jobbe på barnetrinnet som førskolelærer, blir det også stilt strengere krav til lærere på ungdomstrinnet:
Kunnskapsdepartementet krever også at når det tilsettes nye lærere i fagene norsk, matematikk og engelsk på ungdomstrinnet, så må disse ha minst ett års fordypning i tilsettingsfaget sitt.

Dersom du altså skal jobbe som f.eks. matematikklærer på ungdomstrinnet, blir kravet nå at du skal ha minst ett års fordypning i matematikk, mot et halvt år før. Dermed skulle det kunne bli flere studenter på Matematikk 2 og Matematikk 3 rundt på lærerutdanningene, eller det kan bli så få som er kvalifiserte innenfor enkelte fag at en må gå på akkord med prinsippene. Forhåpentligvis blir det første alternativet gjeldende i praksis!
Blogged with the Flock Browser

Ingen kommentarer: